Ana Sayfa 23.01.2024 410 Görüntüleme

Saçtaki e-gzamana

2 / 2

Gerçek ismi neem ağacı olan tesbih ağacı, tesbihlerin yapılışında kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra tesbih ağacının yağından imal edilen esans yağda güzellik bölümünde kullanılmaya başlandı. Çeşitli kozmetik ürünlerin içerisine katılan bu yağın aynı vakitte saça olan mucizevi etkisi de bulunuyor. Saç derisini besleyen tesbih ağacı saçta meydana gelen egzama, bitlenme, pul pul dökülme gibi problemlerinda engellenmesini sağlıyor.ÇEŞİTLİ GÜZELLİK ÜRÜNLERİNDE KULLANILMAKTADIR Tesbih ağacı Hindistan’da ve Avrupa’nın sıcak yerlerinde yetişmektedir. Uzmanlar, tesbih ağacının insan sağlığı amacıyla çok yaralı olduğunu meydana koydu. Bir çok hastalığın çaresi olarak sarfedilen tesbih ağacı dünya genelinde halk il/acları olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir. Her ne kadar sert bir kokusu olsa da, yağ asitleri ve başka gıda maddelerinde yüksektir. Çeşitli güzellik ürünlerinde de sarfedilen tesbih ağacı, cilt kremleri, beden losyonları, saç ürünleri gibi kozmetik ürünlerinde de kullanılmaktadır.SAÇ DERİSİNİ BESLEMEKTEDİR Yapılan incelemelera göre tesbih ağacı aynı vakitte saç derisi besleyen yağ asidi içermektedir. Bu sayede saçlar nemlenerek, parlak ve canlı bir duruma gelir. SAÇTA OLUŞAN EGZAMAYA İYİ GELİYOR Kuru, yetersiz beslenmiş ya da kaba tüyleri pürüzsüz, ipeksi bir dokuya dönüştüren tesbih ağacı yağı, egzama ya da dermatit, kaşıntılı, kuru, kırmızı, pul pul dökülme gibi saç derisinde meydana gelen problemleri gideriyor.BİTLERDEN HIZLICA KURTULMANIZI SAĞLAMAKTADIR Tesbih ağacının bir başka adı da neem ağacıdır. Tesbih ağacının faydaları arasında saçta meydana gelen bit ve böceklenmeleri önlemesi de yer almaktadır. Kendisinde barındıdığı insektisidal bileşeni vasıtası ile meydana gelen bitlerden süratlice kurtulmanızı sağlar. Sivilcelerde ; Kullanımıyla, sivilce ve akne problemleri büyük ölçüde tedavi edilecektir. Ciltte biriken mikrop ve bakterilerin kırılmasında etkili olan tesbih ağacı yağı, sivilcelerin yükselmesi amacıyla ideal ortamı yok edecektir. Sivilcelerin büyük ölçüde azalmasını gerçekleştiren tesbih ağacı yağı, bilhassa iltihaplı sivilcelerin kurumasında etkili olmaktadır. Sivilcelerin sonrasında ciltte kalan sivilce lekelerinin yok olması amacıyla de sarfedilen tesbih ağacı yağı, yüz temizleme işlemlerinde yararlı olmaktadır. Makyaj temizliğinde sarfedilen losyonlara tesbih ağacı yağı ek edildiğinde, makyaj kalıntılarının tam olarak çıkması sağlanacak ve cilt beslenecektir.TESBİH AĞACI YAĞI İLE SAÇ MASKESİ 1 çay kaşığı Tesbih ağacı yağı 3 çorba kaşığı avokado yağı 4-5 damla lavanta yağı Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Bunu saç derisine ve saçınıza uygulayın ve hafifçe masaj yapın. 1 saat sonrasında ılık su ile durulayabilirsiniz.

Üsteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz.

2 / 2
Tema Tasarım |